You are currently viewing 5 motive pentru care încă nu ți-ai găsit liniștea

5 motive pentru care încă nu ți-ai găsit liniștea

Ieri am avut o discuție cu o clientă care îmi povestea cât de provocată se simte în ultima vreme. Îmi spunea cât de mult și-ar dori să trăiască altfel – că nu mai simte nicio bucurie în lucrurile mici, că totul a devenit o grabă. Îmi povestea cât de mult își dorește să aibă liniște – dar o consumă viața însăși, care a devenit o alergare plină de anxietate.

Am zâmbit cu compasiune – știu ce înseamnă și am fost și eu, cândva, acolo. Tocmai de aceea îmi dedic viața pentru a sprijini sănătatea mintală – pentru că știu că, de acolo, toate celelalte urmează natural.

În adâncul sufletului, cu toții ne dorim să fim mai buni, mai calmi, mai fericiți.

  • Vrem să fim mai buni ca oameni.
  • Vrem să fim parteneri mai buni.
  • Vrem să fim copii mai buni și părinți mai buni.
  • Vrem să fim colegi mai buni.
  • Vrem să dăm lumii cea mai frumoasă versiune a noastra.

De ce, totuși, nu reușim?

Deși avem din ce în ce mai multe resurse, pare că suntem din ce în ce mai pierduți și fără repere. Conform statisticilor, peste două milioane de români suferă de depresie – pe care o resimțim ca lipsa de sens, pierderea bucuriei și a contactului cu sine și cu ceilalți.

De ce nu reușim să ne aliniem acțiunile, gândurile, comportamentele la intenția noastră cea mai pură?

De ce nu reușim să ne găsim liniștea?

1. Pentru că încercăm să rezolvăm problemele la nivel de suprafață, la nivelul vorbirii.
Problema este că încercăm să ne transformăm doar la nivelul vorbirii, doar la nivelul minții conștiente. Doar că, dacă mintea noastră subconștientă nu este aliniată cu mintea conștientă, ce ne dorim va intra mereu în contrast cu ceea ce facem. Ce știm că ar fi bine pentru noi intră în mare contrast cu ce alegem de fapt. Blocajele emoționale stau în calea a ceea ce știm că ar fi bine pentru noi.

2. Pentru că nu petrecem suficient timp în contact cu noi înșine.
Nu ne înțelegem pe noi înșine, nu avem un moment dedicat în zi în care să ne ascultăm și observăm. Suntem mereu conectați cu ceva din exteriorul nostru, ceva căruia i-am dat puterea de a ne face să ne simțim mai bine. Contactul cu noi ne pune față în față cu ce e incomod în noi înșine – dar ne și aduce foarte aproape de a fi autentici.

3. Încă nu am înțeles că avem putere în propria noastră viață
Gândurile noastre vin și ne trag în diferite direcții, ca și cum am fi pe pilot automat. Noi avem puterea de a opri asta. Provocările din viața noastră ne pot face să ne simțim ca și cum am fi niște victime… a trăi conștient presupune a da deoparte starea de victimă și a înțelege căror lucruri e bine să le spunem nu și a ne lua puterea înapoi.

Ce putem face?

Deși meditația nu este sursa rezolvării tuturor problemelor, este una dintre cele mai puternice instrumente de lucru tu cu tine. Cea mai la îndemână pe care o poți folosi. Terapia prin meditație este next level – o alegere conștientă despre cum vrei să gândești și cum vrei să te simți.

Deși avem foarte multe resurse, există enorm de multă confuzie în jurul dezvoltării personale. E greu să ai încredere când vezi tot felul de informații contradictorii.

De aceea, aș vrea să te invit într-un program de meditație ghidată de 5 zile, unde îți voi răspunde întrebărilor despre meditație, dar vom și lucra pe teme de viață profunde:

  • Anxietatea
  • Relația cu emoțiile
  • Încrederea în sine
  • Iertarea
  • Relația cu copilul interior

Vino alături de mine între 22 și 26 februarie, pe Facebook.

În fiecare zi, la ora 20:00, voi intra live pe grupul de Facebook, unde vom explora tema zilei. Chiar dacă nu poți participa live, vei putea urmări înregistrarea oricând. Îți stau la dispoziție pentru întrebări.

Lasă un răspuns